2 fagyasztott leveles tészta
16 drb virsli
30 - 40 dkg kemény sajt
2 drb egész tojás /kenéshez/
némi zsiradék - zsír, vaj vagy margarin
A fagyasztott leveles tészta helyett saját készitésü kelesztett tésztát is használhatunk.
A sütőt 180 - 200 C fokra melegitjük, a leveles tésztát vékonyra nyújtjuk /3 mm/, vékonyan megkenjük zsiradékkal, megszórjük reszelt sajttal, majd 16 drb ovális alakot szabunk ki belőle, olyn nagyságút, hogy egy - egy virslit tudjunk bele csomagolni. A virslit a tészta közepére helyezzük majd a tészta egyik szélét ráhajtjuk a másikra úgy, hogy a virslit teljessen betakarja a tészta széleket jól összenyomkodjuk, azt a rész ahol a virsli van éles késsel 1 centiméterenként bemetéljük majt a karikákat jobbra - balra széthajtogatjuk. A felvert tojással megkenjük, tetejét bőven beszórjuk reszelt sajttal.Előmelegitett sütőben szép pirosra sütjük, kb 20 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.