Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
fél tk só
1 tojás
kb. fél dl víz
Töltelék:
3 pár virsli
15 dkg húsos füstölt szalonna
2 közepes vöröshagyma
2,5 dl tejföl
2 felvert tojás
só, bors
A forma kikenéséhez zsíradék, liszt.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük és fél órára hűtöbe tesszük. Közben a töltelék hozzávalóit felszeleteljük. A szalonnát a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk. A telfölt összekeverjük a tojásokkal, beletesszük a felkarikázott virslit, majd a langyosra hűlt hagymás szalonnát. Sózzuk borsozzuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk és kivajazott, lisztezett formába tesszük. A legjobb a gyümölcs torta forma. Az összekevert masszát beleöntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 35-40 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.