Így készítettem:
A vörös lencsét folyóvíz alatt megmostam, és kb kétszer annyi vízzel, egy csipetnyi sóval feltettem főzni.
Ezután a kölest beletettem egy tálba, és folyóvíz alatt addig mostam, és cserélgettem rajta a vizet, ameddig teljesen tiszta átlátszóvá nem vált.
Szintén feltettem főzni, kb kétszer annyi vízzel, és egy csipetnyi sóval.
Amikor már majdnem puha volt a lencse, hozzáadtam a kockákra vágott burgonyát, beletettem a babérlevelet, és az egészet együtt puhára főztem.
Eközben a kölest néha-néha megkevertem, és a vizet is csak annyira pótoltam, és mindig csak annyit tettem hozzá, hogy magába tudja szívni, és mire a lencse megfőtt, a köles is puha lett.
Az apró kockákra vágott hagymát egy kevés vízen üvegesre pirítottam, és összekevertem a kölessel, a krumplis-lencsés masszával, és a napraforgóval, amit előzőleg durvára daráltam a kávédarálómban.
Hozzátettem a petrezselymet, és a fűszereket, és miután jól összekevertem az egészet, szépen belesimítottam sütőformámba, amit érdemes sütőpapírral kibélelni!
Amikor úgy láttam, hogy már majdnem teljesen megsült, és egyben marad ha kiborítom, akkor kiborítottam egy nagyobb tepsibe, és pirosra sütöttem.
Bármilyen főzelék mellé tökéletes! Kiválóan illik a burgonyapüréhez, a sült burgonyához, a rizshez, a párolt, és-vagy grillezett zöldségekhez is.
Készítsétek el, kóstoljátok meg, fűszerezzétek kedvetek szerint, és írjátok meg hogy ízlett!
Jó étvágyat kívánok hozzá!