1,2 kg marhalábszár
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír (én kacsazsírt szoktam)
3 ek jó minőségű pirospaprika
2 ek darált paprika (lehet csípős)
1 dl száraz vörösbor
80 dkg krumpli
A marhahúst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát apróra.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük. Hozzáadjuk a húskockákat, összeforgatjuk a paprikás hagymával, kicsit pirítjuk szárazon. Felöntjük annyi vízzel, ami éppenhogy ellepi, beletesszük a darált paprikát, felforraljuk. Kissé sózzuk (a darált paprika is sós), borsozzuk, a fedőt félrecsapva, alacsony lángon főzzük. Többször elfőzzük a levet, majd pótoljuk, így lesz szép, sűrű szaftja. Legalább 3 óra, de inkább több, mire lesz puha. A végén megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, beleöntjük a bort. Egy-két perc kell, míg elforr az alkohol, fogyaszthatjuk is.
Mi sós burgonyával szoktuk enni, sok savanyúsággal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.