De finom! Így szeretem én is!
1,5 kg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db paprika /az egyik lehet hegyes erős /
2 dl száraz vörösbor
1 kk.őrölt kömény
1 ek. pirospaprika
só
1 mk.őrölt bors
2 ek.sertés zsír
Előkészítés: A húst alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vöröshagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát és egy-két percig pirítjuk. Rászórjuk a köményt, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és 10-15 percig pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és kevergetve többször a zsírjára pirítjuk. Mindig csak kevés vizet aláöntve lefedve hagyjuk párolódni. Ha a hús puhulni kezd ráöntjük a bort és addig pároljuk míg a hús teljesen puha lesz. Akkor jó, ha rövid, tartalmas szaftja van.
Köretnek tarhonyát,galuskát vagy főtt burgonyát készíthetünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.