Klassz, örülnének neki itthon:)
1 kg szarvas hús /mirelit szarvas apró/
3 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1,5 ek.pirospaprika
2 ek.sertés zsír
őrölt kömény
2 dl száraz vörös bor
2 ek.áfonya lekvár
őrölt fekete bors
só
A körethez:
20 dkg juhtúró
2 db burgonya
40 dkg finom liszt
3 db tojás
só
őrölt bors
Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A burgonyát lereszeljük.A szalonnát apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt és 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig tovább pirítjuk. Beletesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és felöntjük a vörösborral. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótolva puhára pároljuk. Mikor a hús már puha, belekeverjük a lekvárt és még egyszer felforraljuk
A körethez:A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat,sót pici őrölt borsot , lisztet és annyi vizet hogy galuska tésztát kapjunk.A galuskát sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk,kifőzzük,leöblítjük.Rámorzsoljuk a juhtúrót és a pörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.