300 gr csirkehús
2 evőkanál szójaszósz
3 cm-nyi reszelt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt feketebors
egy kevés csili
egy nagyobb fej hagyma, vékony karikákra vágva
1 sárgarépa vékony csíkokra vágva
1 újhagyma, vagy egy darab póréhagyma, karikákra vágva
4 kínai káposzta levél, vékony csíkokra vágva
4 evőkanál olaj
egy kevés só
A csirkehúst finom csíkokra vágom,összekeverem a szójaszósszal, a gyömbérrel, a borssal, csilivel, 20 percig állni hagyom. Közben egy serpenyőben, vagy wok-ban felforrósítom az olajat, a húst rádobom.Gyorsan sütöm 5 percig,közepes lángon, közben a húst állandóan forgatom. A húsba először a sárgarépát teszem, ezzel sütöm tovább 3 percet. Azután beleteszem a többi hozzávalót, és tovább sütöm még 3 percig. Ha kell megsózom.
Rizzsel kínálom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.