Nagyon finom.
1 kg krumli,6 fej közepes vöröshagyma, 3 evőkanál zsír,vagy 1 dl étolaj, 2 csapott teáskanál só, 0,5kg liszt.
A krumlit meghámozzuk,megmossuk és apródarabokra vágjuk,majd egy 3 literes fazékba tesszük,1 kávéskanál sóval,felöntjük hideg vízzel,de úgyhogy a krumlit lepje el.Majd fel tesszük és puhára főzzük.
Közben a hagymát megtisztítjuk,és felkarikázzuk vékonyra, s kislábosba tesszük rá öntjük az olajat,s meg píritjuk.Ha megpírult le kapcsoljuk a gázt alatta.
A Gázt takarékra hajtjuk,és a megfőtt krumpliról egy tálba lemerjük a lét, krumli törővel jól kidolgozzuk,majd bele tesszük a sót és a liszt felét,majd simávádolgozzuk fakanállal,s a maradék liszttel ismét jól össze dogozzuk, s utánna a gázt lekapcsoljuk alatta.
Egy közepes méretű tepsibe szaggatjuk bele. Fakanálra merítünk a masszából és evőkanállal kis darabokat szaggatunk,közben kissé a kanalat mártsuk a zsíros vagy olajos vöröshagymába. Ha teljesen ki szaggattuk,a píritott vöröshagymát egyenletesen elosztjuk rajta.
Végül előmelegített sütőben félóra alatt meg píritjuk,és melegen tálaljuk.
Nagyon finom tejföllel, vagy bármilyen savanyúsággal is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.