1 kg zeller
6 db zöldségleveskocka
10 dkg tejföl
1 ek liszt
6 dkg vaj
petrezselyem és zellerzöld
só, bors
A zellert tisztítás szeletelés után, 4 dkg felhevített vajon átpirítjuk, kevés sót hozzáadunk, átforgatjuk, a liszttel megszórjuk, egyszer- kétszer átforgatjuk, végül 2 l vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a zöldségeket, a 4 db leveskockát és készre főzzük.
A tűzről levett levest, kézimixerrel összemixeljük, a 10 dkg tejfölt jól kikeverjük, majd apránként merünk a levesből hozzá, miközben folyamatosan habverővel kevergetjük.
Az egészet a leveshez öntjük, végül belekeverjük a maradék 2 dkg vajat, levesgyönggyel, zöldlevéllel, borssal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.