Nagyon fain:)
1 nagy zellergumó
5 dkg vaj
2 dl főző tejszín
ételízesítő
őrölt fehér bors
szerecsendió virág
1/2 citrom leve
A zsemlekockához:
2 db szikkadt zsemle
olíva olaj
fokhagyma granulátum
A tálaláshoz:
reszelt sajt
zeller zöld
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A zellert megtisztítjuk,apróra vágjuk vagy lereszeljük.A zsemléket kis kockákra vágjuk-
Elkészítés:A zellert vajon párolni kezdjük.Ízesítjük ételízesítővel,sóval,borssal,szerecsendióval.Felöntjük a kívánt mennyiségre és kb 30 percet főzzük.Botmixerrel vagy robotgéppel leturmixoljuk.Hozzáadjuk a tejszínt,kiforraljuk.A tűzről levéve citromlével ízesítjük.
A zsemlekockához:Az olíva olajba fokhagyma granulátumot keverünk és a zsemlekockákra csepegtetünk belőle majd szép aranyszínűre sütjük.
A levest zeller zölddel díszítjük , a zsemlekockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.