Fél kiló liszt
3 tojás
egy kis csokor zellerlevél apróra darabolva
1 teáskanál só
hideg víz
A lisztbe tesszük a sót, egész tojásokat, frissen apróra vágott zellerzöldet, s annyi vízzel, hogy nokedli állagot kapjunk, elkeverjük. Nem kell túlkeverni, túlságosan simára dolgozni.
Hagyjuk min, fél órát állni, hogy a liszt szemcséi megduzzadhassanak.
3 liter vizet forrásig hevítünk, teszünk bele 2 teáskanál sót, majd elkezdjük szaggatni a nokedliket.
Ezt a fajtát és kézzel jobban szeretem szaggatni, mint szaggatóval, mert így nagyobbakat lehet készíteni. Én nem vágódeszkát használok, hanem egy lapostányért kiöblítek vízzel, a fazék oldalára teszem, s egy kanállal elkezdem a forrásban lévő vízbe szaggatni. Miután újból felforrt, még kb. egy percig hagyom főni, utána leszűröm.Jól lecsepegtetem.
Pörköltfélékhez tálalva különösen jó harmóniát alkot ez a fajta nokedli. Itt tejfölös csirkével kínáltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.