50 dkg zöldbab
1 kis fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
1 zellerszár
olaj
liszt
öröltbors
ecet
kevés cukor
tejföl
2 db sárgarépa
A zöldbabot hosszúkás darabokra tördelem.
A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágom és kevés olajon kicsit megdinsztelem, a sárgarépát karikára vágom és azzal is dinsztelem, majd felengedem kb. 3 liter vízzel, beleteszem a zellerszárat és a petrezselyem zöldjét, amiből félre teszek néhányat felapritani.
Sózzuk, borsozzuk.
Amikor felfort a leves beleteszem a zöldbabot, majd puhára főzöm.
Amikor megfőtt a zöldbab a zeller és petrezselyen zöldeket kiveszem a levesből, majd hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldet.
Elkészitem a rántást és besűrítem vele a levest. Ezután hozzadjuk a cukrot és az ecetet.
Tejföllel tálaljuk.
(Szoktam eresztékkel is késziteni elsodrok 1 tojássárgát tejjel és a levesbe csurgatom)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.