A zöldségeket megtisztítom, karikára, vagy hasábokra vágom. A hagymát apróra kockázom, a bab végeit levágom, 2 -3 cm-es darabokra aprítom. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd mikor már üveges, hozzáteszem a zöldségeket, köztük a babot is. Megsózom, megpaprikázom, majd felöntöm, bő 2 liter hideg vízzel. Beleteszek néhány babérlevelet is. Mikor már elég puhára főttek a zöldségek, egy merőkanálnyit kiveszek a főző léből, elkeverem a tejföllel, a liszttel, majd csomómentesre keverve behabarom a levest. Az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzáadva, készre főzöm a levest. Lehet gazdagítani a levest füstölt kolbásszal, virslivel, és mivel van, aki savanykásan szereti, akár kevés almaecet, vagy ételecet is adható hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.