50 dkg zöldbab /mirelit/
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz tejföl
2 ek.finom liszt
étolaj
2 kk.pirospaprika
őrölt fehér bors
só
ételízesítő
ecet
5 dkg mini kagylótészta
petrezselyem zöld
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.A vöröshagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát,rányomjuk a fokhagymát.Beletesszük a zöldségeket,sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig együtt dinszteljük.Hozzáadjuk a zöldbabot,felöntjük a kívánt mennyiségre és készre főzzük.Ha a zöldségek megpuhultak liszttel és pirospaprikával elkevert tejföllel behabarjuk.Ecettel pikánsabbá tehetjük a levest.
Levesbetétnek mini kagylótésztát főztem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.