1 kg zöldbab
25 dkg. fejtett bab
1 db vöröshagyma
2 db. fokhagyma
1 tk. pirospaprika
jó csipet petrezselyemzöld
jó csipet zellerzöld
jó csipet friss kapor
só
3 ek. olaj
3 ek. liszt
kb.2 dl. tej
kb. 3-4 tejföl
kevés ételecet
A zsenge babot sós vízben tegyük fel főni, rakjuk bele a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, a petrezselyem, zeller, kapor levelet és lefedve csendes tűznél főzzük.
Ha fél főtt a bab, hozzáadjuk a tisztított összeaprított zöldbabot, majd készre főzzük.
A rántáshoz a felforrósított olajhoz hozzáadjuk a lisztet, összepirítjuk, levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a tejet, majd a tejfölt is hozzáadjuk, jól elkeverjük, a levesből szedünk egy kevés levet a rántásra és szűrőn át visszaöntjük, felfőzzük, ízesítjük és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.