50 dkg friss zöldbab / vagy fagyasztott is lehet /
25 dkg lencse
4 babérlevel
egy fej hagyma
4 gerezd foghagyma
csipetnyi só, bors
4 - 5 kanál teljes kiörlésü rozsliszt vagy tönkölybúzaliszt
2 dcl szójatejszínnel / vagy 10% os fözötejszínnel /
petrezselyemzöld és újhagyma díszítéshez
5 dkg diétás csirkesonka
Fél kg friss zöldbabot / vagy fagyasztott is lehet / leöblítünk, majd egy fazékba vizet engedünk és 25 dkg lencsét miután jól megmostunk beleszórjuk és adunk hozzá 4 babérlevelet, egy fej hagymát és 4 gerezd foghagymát, sót, borsot, s feltesszük fözni.
10 perc után a zöldbabot is kisebb darabokra vágva hozzáadjuk.
Ha kell, akkor pici vízzel mindíg pótolhatjuk.
Amikor készre fött, a hagymát, foghagymát és a babérleveleket kivesszük és egy tálban elkeverünk 4 - 5 kanál teljes kiörlésü rozslisztet vagy tönkölybúzalisztet 2 dcl szójatejszínnel / vagy 10% os fözötejszínnel /, picit forraljuk míg be nem sürüsödik. Amikor kész, tálaljuk.
A tetejét petrezselyemzölddel és újhagymacsíkokkal díszíthetjük.
Pici szójatejszínnel locsoljuk.
Köretként diétás csirkesonkát vékonyra szeletelek és friss borssal szórom meg.
Nagyon finom, akár hidegen is
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.