- Kb. fél kg bármilyen leveshús
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 25 dkg fejtett zöldborsó (lehet mirelit is)
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- liszt
- petrezselyemzöld
- só, bors
Ezt az ételt azért jelölöm a maradék ételek között is, mert bármilyen bármilyen leveshús, csont felhasználható hozzá, pl. karajcsont, a tarja csontja, csirkeaprólék, stb.
A képen lévő csirke aprólék felhasználásával készült.
A megtisztított leveszöldséget beleteszem a 20 cm-es párolóbetét aljára, ráteszem a megmosott leveshúst. Az egészet belengedem a 20 cm-es, 4,5 l-es AMC edénybe. Max. az edény füléig töltöm vízzel, sózom, borsozom, lefedem a gyorsfőzőfedővel és annak lezárásától a hús típusának megfelelő főzési időt számítok. (Marhahús esetében 25 perc, sertésnél 20 perc, tyúk: 15 perc, csirke 10 perc.) Lezárásig magas hőfokon melegítem, majd lezárás után a legkisebb fokozatra állítom a hőforrást és még így is vigyázok, hogy ne melegedjen túl. A főzési idő letelte után az edényt félreteszem és hagyom, hogy a fedő elengedje a nyomást. Ekkor leveszem az edényről, villával kiemelem a párolóbetétet, tálra teszem - ezzel le van szűrve a leves. A húst és a zöldséget egyszerűen elfogyasztjuk.
A visszamaradt húslevesből kiveszek kb. egy liternyit, kisebb edénybe öntöm, beleteszem a zöldborsót és közepes hőfokon lassan főzöm benne. Nem hagyom forrni - AMC edényben ez nagyon könnyen megoldható. Közben elkészítem a vajgaluskát. A vajat elkeverem a tojással és annyi lisztet adok hozzá, hogy könnyen kezelhető, galuka tésztát kapjak. Sózom, frissen vágott zöldpetrezselymet adok hozzá, és beleszaggatom a tűzhelyen lévő levesbe. Ráteszem a fedőt, elzárom a hőforrást és megvárom, amíg a visiotherm jelzése a főzési tartomány alá esik. Tálba töltöm, hozzáadom a többi levest és tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.