Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek receptek » Zöldborsó leves vajgaluskával

felvitel dátuma: 2011-03-11 17:40:23       mai nézettség: 1       nézettség: 4208
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

- Kb. fél kg bármilyen leveshús

- 25 dkg vegyes leveszöldség

- 25 dkg fejtett zöldborsó (lehet mirelit is)

- 3 dkg vaj

- 1 tojás

- liszt

- petrezselyemzöld

- só, bors

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Ezt az ételt azért jelölöm a maradék ételek között is, mert bármilyen bármilyen leveshús, csont felhasználható hozzá, pl. karajcsont, a tarja csontja, csirkeaprólék, stb.

A képen lévő csirke aprólék felhasználásával készült.

A megtisztított leveszöldséget beleteszem a 20 cm-es párolóbetét aljára, ráteszem a megmosott leveshúst. Az egészet belengedem a 20 cm-es, 4,5 l-es AMC edénybe. Max. az edény füléig töltöm vízzel, sózom, borsozom, lefedem a gyorsfőzőfedővel és annak lezárásától a hús típusának megfelelő főzési időt számítok. (Marhahús esetében 25 perc, sertésnél 20 perc, tyúk: 15 perc, csirke 10 perc.) Lezárásig magas hőfokon melegítem, majd lezárás után a legkisebb fokozatra állítom a hőforrást és még így is vigyázok, hogy ne melegedjen túl. A főzési idő letelte után az edényt félreteszem és hagyom, hogy a fedő elengedje a nyomást. Ekkor leveszem az edényről, villával kiemelem a párolóbetétet, tálra teszem - ezzel le van szűrve a leves. A húst és a zöldséget egyszerűen elfogyasztjuk.

A visszamaradt húslevesből kiveszek kb. egy liternyit, kisebb edénybe öntöm, beleteszem a zöldborsót és közepes hőfokon lassan főzöm benne. Nem hagyom forrni - AMC edényben ez nagyon könnyen megoldható. Közben elkészítem a vajgaluskát. A vajat elkeverem a tojással és annyi lisztet adok hozzá, hogy könnyen kezelhető, galuka tésztát kapjak. Sózom, frissen vágott zöldpetrezselymet adok hozzá, és beleszaggatom a tűzhelyen lévő levesbe. Ráteszem a fedőt, elzárom a hőforrást és megvárom, amíg a visiotherm jelzése a főzési tartomány alá esik. Tálba töltöm, hozzáadom a többi levest és tálalom.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.