· 60 dkg Csirkemell filé
· 1 fej vöröshagyma
· 2-3 db fokhagymagerezd
· 25 dkg zöldborsó
· 1 tk őrölt bors
· 1 tk pirospaprika
· 1,5 dl tejföl
· 1 dl víz
· 3-4 evk olaj
1. A hagymákat felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.A húst csíkokra vágjuk és fehéredésig pirítjuk.Megszórjuk pirospaprikával, és borssal,majd felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.
2. Lefedve főzzük, hagyjuk,hogy megpuhuljon a hús.Ha elfőtte a levét,akkor pótoljuk.
3. Ha már puha a hús,akkor adjuk hozzá a zöldborsót.Addig főzzük,amíg az is megpuhul és a leve besűrűsödik egy kicsit.
4. Ha kész,akkor adjunk hozzá egy pohár tejfölt és hagyjuk még egy kis ideig főni.
Rízzsel vagy tésztával is tálalható,én kukoricás rízzsel tálaltam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.