gyökér: 4 szál
sárgarépa: 6 szál
zeller: 4 szelet
fehérkáposzta: kis fél fej
karfiolrózsa: fél fej
piros pritaminpaprika: 4 db
tök: 4 szelet
tengeri só: pár csipetnyi
ételízesítő, bors csipetnyi
friss petrezselyemzöld apróra vágva: 4 csokor
hidegen hengerelt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
A zöldséget megtisztítotam, majd kisebb darabokra vágtam,
egy edényben felengedtem vízzel.
Kevés olivaolajradobtam a répával együtt amit felkockáztam, és fedő alatt együtt pároltam..
Megszórtam ételízesítővel és borssal. Felengedtem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Forrásig nagy lángon, utána közepesre visszavéve, félig lefedve főztem, míg a répa már közel teljesen megpuhult. Ekkor hozzáadtam a karfiolt.
A friss kelbimbók pici torzsájának végét levágtam, kereszt alakban bemetszettem, a levesbe dobtam, ahonnan még 8-9 percig, annak puhulásáig főztem.
Gyönyörű sárgára színezte a levest és különleges ízt adott neki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.