· 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa zeller , karalábé borsó)
· Ezúttal mirelit vegyes zöldséget használtam
· 2 evőkanál olaj
· 1 csipet őrölt bors
· 1 tk ételízesítő
· 1 tk vágott petrezselyemzöld
· 1 maréknyi leves tészta
· 1 tk liszt
· 1 tk piros paprika
· 1 tk só
A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, ételízesítővel megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Mivel most mirelit zöldségem volt ezért a lisztet picit dinsztelem az olajon félrehúzva beleteszem a pirospaprikát és felengedem vízzel és így teszem bele a zöldségeket .
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom az őrölt borssal, sóval majd felengedem még annyi vízzel, hogy leves legyen belőle.
Szórok még rá ételízesítőt vagy beledobok 1 leveskockát, és megvárom, míg felfő.
Egyébként a végén tenném bele a rántást.
A Mirelit zöldség hamarabb megfő .
Legvégén beledobok egy maréknyi leves tésztát mindegy milyen és készre főzöm a levest.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.