Fél kg szárazbab (én most tarkából csináltam),3-3 szál sárgarépa és fehérrépa,1csokor petrezselyem zöld,babérlevél,ha van egy kis maradék füstöltszalonnabörkénk,de ki is maradhat,só. Rántáshoz.:étolaj,1-2 kanál liszt,2 gerezd fokhagyma,pirospaprika. Csipetkéhez:2 tojássárga,finom és rétesliszt,só.
Az előző este beáztatott babot hidegvízben főni tesszük,közben belerakjuk a füstöltbörkét,babérlevelet,majd egy kicsit később sózzuk.Amikor már kezd puhulni a bab hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket,mikor ezek is kezdenek puhulni mehet bele a felaprított petrezselyemzöldje,és a csipetke.Csipetkét úgy készítünk,hogy 2 tojássárgához annyi lisztet gyúruk amitől jó kemény állaga lesz,aztán kicsi darabokra csipkedjük. Mikor már minden bent van a levesben és puha,akkor berántjuk.A lisztet az olajon zsemleszínűre piritjuk,lehúzzuk a tűzről,belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát.Egy kicsit visszatesszük a tűzre vigyázva a fokhagymára nem éghet meg,majd levesszük, beletesszük a pirospaprikát,elkeverjük,felengedjük hidegvízzel,és a levesbe öntjük.Összeforraljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.