Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell filé
1/2 kg brokkoli
1/2 kg karfiol
20 dkg bébi répa
só
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
A besamel mártáshoz:
1/2 l tej
10 dkg vaj vagy margarin
3 ek. finom liszt
ételízesítő
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
A tetejére:
20 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk. A brokkolit és a karfiol rózsáira szedjük.
A brokkolit,karfiol és a bébi répát gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük.
Elkészítés:A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk,beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk majd felöntjük forró tejjel .Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ízesítjük ételízesítővel,borssal és szerecsendióval. A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból. Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített /légkeveréses/ sütőben 25-30 perc alatt 150 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.