1 csirkemell
1 cs szeletelt bacon
5 tojás
2 ek liszt
20 dkg sárgarépa, fehér répa, zöldborsó keverék
15 dkg reszelt sajt, lehet füstölt is
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
só, bors, majoranna
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát és az apróra vágott petrezselymet. A zöldségeket felkockázzuk és félig megfőzzük , a húshoz adjuk. Beletesszük a kockára vágott hagymát, fokhagymát és a reszelt sajtot is. A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a lisztet. Ráöntjük a többi alapanyagra és alaposan összekeverjük. Az őzgerincet kibéleljük a baconnal, úgy hogy a végei kilógjanak. Beleöntjük a masszát, ráhajtogatjuk a bacont és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük. Hidegen is kiváló.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.