Először a húsgombócokat készítem el. A rizst előfőzöm, majd kihűtöm kéz melegre. A darált pulykahúst, a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a reszelt hagymával, és a tojásokkal összedolgozom, kisebb gombócokat formálok belőlük, sütőpapírra sorjázom őket.
A megtisztított, felkarikázott répát, és petrezselyem gyökeret, a csíkokra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát kevés olíva olajon megpárolom, megsózom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. (jó bőségesen) Mikor felforrt hozzáadom a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemelem a fazékból. A lébe beleteszem a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére. Ettől kezdve újabb 5 percig főzöm. A levesléből kiemelek 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverem a tejföllel, és visszaöntöm a levesbe.
Tejföllel tálalom.