Főoldal » Zoldseges husos kuszkusz
felvitel dátuma: 2014-04-06 10:38:43
mai nézettség: 1
nézettség: 1635
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag kuszkusz , 50 dkg pulykamell , 1 nagy hagyma , 1 gerezd fokhagyma , 1/2 dl olaj , 1 sararepa , 1 cukkini vagy tok , 15 dkg zoldborso , 6 dkg csicseriborso , 1 ek paradicsomsuritmeny , 1/2 kk fahej , 1 tk orolt koriander , so , bors ( ha konzerv zoldborsot hasznalunk akkor 2-3mareknyit tenyunk bele , konzerv csicseriborsonal 3-4 mareknyit )
Előkészületi idő: 10 perc
Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
Elozo este aztassuk be a csicseriborsot. A hust vagjuk kicsit nagyobbra vagjuk mint a porkolthoz. Az olaat fazekban felforrosiom es a hust beleteszem , kis langon piritom . Kozben megtisztitjuk es osszevagjuk a zoldsegeket. A hagymat nem tul aprora kockazzuk ,majd a megpirult hushoz adjuk es kicsit piritjuk tovabb. 1,5 -2 dl vizzel felontjuk ,hozzaadjuk a paradicsom suritmenyt es jol elkeverjuk.Izesitjuk : belereszelem a fokhagymat ,sozom,borsozom,a fahejat is hozzaadom ,majd az orolt koriandert ( ha nincs a zoldjet hasznalom 2 tk aprora vagva ) ,hozzaadjuk a csicseriborsot es a zoldborsot es kb 1 -1,5 orat fozzuk lassu langon letakarva. Ha konzerv borsot es konzerv csicseriborsot hasznalunk , akkor mikor megpuhult a husunk es a zoldsegek az utolso 5-10 percre adjuk hozza es fozzuk a hussal. Elkeszitjuk a kuszkuszt a csomagolason feltuntetett modon. Mikor elkeszultunk kuszkusszal talaljuk a hust.Konzerves fozesnel a fozesi ido rovidebb,viszont ha a csicseriborso oreg elkepzelheto hosszabb ideig fo. Baranybol is keszithetjuk nagyon finom.
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!