500g szarvacska tészta vagy makaróni
1 nagy fej hagyma
15dkg bacon szalonna
fél dl olaj,vagy 5dkg vaj,
15dkg gomba
20-25dkg Bonduelle borsó bébirépával
10dkg trapistasajt
2dl natur joghurt,vagy tejszín
1 kisebb zöldpaprika
fél dl paradicsompüré
só,bors,száritott bazsalikom egy késhegynyi
vágott petrezselyem
A tészta fözővizét felteszem,sózom és teszek bele fél dl paripürét és száritott bazsalikomot,hogy a tésztám is fűszeres legyen.
A hozzávalókat előkészítem egy tányéron,amennyi a receptben ,megadott vagy ettől eltérően ízlés szerint.Nekem itthon minden fagyasztva volt ,ha nem, akkor a bacont, hagymát,a gombát,petrezselymet a zöldpaprikát és a sajtot felaprítom,.A gombám le volt dinsztelve már a nyáron kis adagokba és lefagyasztva,igy bármikor fel tudom használni.A Bonduelle eleve fagyasztott ,igy nincs más dolgunk, mint kikészíteni mindent..A lábasba olajat/vajat teszek,a bacon szalonnát és a vöröshagymát el kezdem a zsíradékban sütni.Aztán jöhet a gomba,ha friss akkor ezzel egy kicsit tovább párolom,aztán a zöldpaprika és a vegyeszöldség ,aztán a felkockázott sajt darabok és felöntöm a joghurttal vagy tejszínnel,só,bors,bazsalikom,fél dl paradicsomlé,vagy püré és összerottyantom nem túl nagy tüzön.Közben a felforrt vízbe öntöm a tésztát és 15 perc alatt készre fözőm,leszűröm,de nem öblítem le,hogy a tészta krémessége megmaradjon és forrón a zöldséges masszához teszem.Óvatosan összekeverem és megszórom petrezselyemmel és tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.