Hozzávalók:
½ kg tészta ízlés szerint
1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 szál újhagyma, 1 darab sárga paprika, 2 db paradicsom , 2 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve, 1 csipet só,1 kk darált fekete bors, 2 levél fejes saláta 1 késhegynyi bazsalikom 1 tk szárított fokhagyma
Ízesítésként ,bármilyen saláta öntet ,reszelt sajt
Tegyünk egy nagyobb lábasba vizet, adjunk hozzá sót, majd forraljuk fel.Ha forr a víz tegyük bele a tésztát , és lassú tűzön főzzük puhára. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel, és várjuk meg, míg alaposan lecsepeg.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a nagyobb darabokra felvágott zöldségeket, és erős lángon pirítsuk meg.
Tegyük a kifőtt tésztát egy tálba, tegyük hozzá a sült zöldségeket, ízesítsük citromlével, borssal, és ha szükséges, egy kevéske sóval. Tépkedjük bele a saláta levelet – és szórjuk rá a bazsalikomot meg a szárított fokhagymát majd óvatosan keverjük össze.
Tetejére tehetünk saláta öntetet reszelt sajtot
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.