0,5 kg szárazz kenyér,4 tojás,2 főtt tojás, 1 csokor poréhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld friss,(de lehet szárított is,abból fél csomag) 2 fej vöröshagyma, 20 dkg cukorborsó,20 dkg cukkini, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg zöldség gyökér, 25 dkg MEXIKÓI zöldség keverék,1 evőkanál ételízesítő, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors,só ízlés szerint,1 teás kanál őrölt pirospaprika, 15 dkg zsemlyemorza,+ 5 dkg, 40 dkg darált hús,4 +2 evőkanál zsír.
A kenyeret langyos vízbe beáztatjuk,majd jól kinyomkodjuk,egy mély tálba tesszük,a darált hússal együtt.
2 evőkanál zsírt fel olvasztunk,ebbe tesszük az apróra vágott hagymákat,apróra vágott petrezselyem zöldet,vékonyan karikázott sárgarépát,zöldség gyökeret,cukorborsót,vékonyra szeletelt cukkinit , és a MEXIKÓI keveréket.Ezt együtt meg dincteljük,és levesszük a gázról kicsit hűlni hagyjuk,hamár langyos a tálba öntjük,és hozzá adjuk a tojásokat,az őrölt pirospaprikát,vegetát,őrölt fekete borsot,só ízlés szerint, majd a két apróra vágott kemény tojást,és a 15 dkg zsemlye morzsát. Ezt együtt jól össze dolgozzuk.
Majd egy közepes tepsit 4 evőkanál zsírral kikenünk,megszórjuk 5 dkg morzsával,s ebbe egyenletesen elterítjük a masszát.
Elő melegített sütőben, 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.