- 2 db sárgarépa
- 1 db fehér gyökér
- 1 db közepes hagyma
- 2-3 db fokhagyma
- 1 db közepes krumpli
- 1 evőkanál kész lecsó (elhagyható)
- petrezselyem (lehet szárított)
- zeller levél
- só, bors, pirospaprika
- pár karika kolbász
- 1 pár virsli (felkarikázva)
- olaj
Nokedlihez:
1 tojás + liszt + pici só
- A fazékban felmelegítjük az olajat, a felkarikázott répát, gyökeret megpároljuk benne.
Rátesszük az áttört fokhagymát, lecsót, borsozzuk. (Ha szárított petrezselymet használunk, azt is.)
Kicsit átkeverjük, jöhet a pirospaprika.
Felöntjük másfél liter vízzel (ha van készen húslé, vagy főtt krumpli leve, akkor azzal finomabb).
A hagymát bevágjuk (+), beletesszük.
Mikor félig megpuhult a zöldség, mehet a felkockázott krumpli is. Ekkor sózunk.
- Közben a kolbász és virsli karikákat egy serpenyőben, kevés olajon átpörgetjük/átpirítjuk. (Nagyon finom ízt ad a levesnek.)
- Mielőtt kész a leves, összeállítjuk a tojásból a lágy (majdnem folyós) nokedli tésztát.
Mokkás kanállal beleszaggatjuk a levesbe. (Gyorsan megfő.)
- Beleöntjük a serpenyőből a megpirított kolbászt, virslit (lehet helyette debreceni, lecsókolbász stb.). Egyet rottyantunk rajta, lezárjuk.
Ekkor tesszük bele a zeller levelet és petrezselymet (ha frisset használunk).
Fedővel letakarjuk és 15 perc múlva tálalhatjuk.
II. kép:Amikor húst „igazítunk” és kevés, másra nem használható a leeső mennyiség, felhasználhatjuk ehhez a leveshez, pl. a virsli helyett (ilyenkor együtt pároljuk a zöldséggel).
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.