5db zsemle
1db tojás
só,bors,majoranna,vágott petrezselyem egy jó nagy csokorral,fél fej hagyma apritva,zsemlemorzsa a beforgatáshoz és 2 evk.a masszába.
olaj a kisütéshez
A zsemléket megáztatom,sűrű szürőkanálon jól átnyomom,hogy a nedvesség kijöjjön belőle,tálba teszem,só,bors,majoranna,hagyma,petrezselyem,1db tojás és a két kanál zsemlemorzsával jól összekeverem,összegyúrom,hogy a zsemle jól szétmenyjen benne.Picit állni hagyom,majd a kezemmel kis pogácsákat formázok ezeket beleforgatom zsemlemorzsába,mint a fasírtot és forró olajban kisütöm a kis lepénykéket.Sült húsokhoz,krémlevesekhez,fözelékfeltétnek vegetáriánusoknak ajánlom.A fűszerezése lehet ettől eltérő,fantázia dús,akár gombával gazdagitva,de akár köretként is használható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.