Tetszik a recept,biztos finom, és ki is próbálom.
6 db szikkadt zsemlye
4 evőkanálzsír
1 fej vöröshagyma
csipet bors
kis kávéskanál majoránna
kis csomó zöldpetrezselyem zöldje
2,5dl langyos tej
15-20-evőkanál liszt
só
2 tojás.
Én gomba mártással tálaltam, de jó vadashoz vagy bármilyen mártáshoz is.
Zsemlyéket aprókockára vágjuk, és egy nagyobb méretű lábosba tesszük, ebbe a 4 evőkanál olvasztott zsírt, az apróra vágott vöröshagymát, és a fűszereket ezt az egészet aranybarnára pirítjuk, és a tejjel leöntjük jól összekeverjük és állni hagyjuk, hogy a zsemlyék megpuhuljanak.
Majd beleeverjük a lisztet, és a 2 tojást.
Jól össze dolgozzuk ha túllágy, még egy két kanál lisztet adjunk hozzá.
Majd lábosban felteszünk forrni vízet bele mokkás kanál sót fél deci olajat.
S ha forr a vízenk, akkor vízes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a vízbe tesszük őket, 3-percig fözzük maj szűrőkanállal hideg vízbe szedjük ki őket.
Majd mikor mind kifőztük leszürjük és a vízet lecsepegtetjük róla, s 3-literes lábosban 1-dl. olajon átforgatjuk, s még frissen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.