Szeretem a zserbót, nagyon szépek.!!!!
A tésztához :3dkg élesztő
1dl tej
1kávéskanál cukor
52 dkg liszt
15 dkg zsír
2 egész tojás
10 dkg porcukor
Töltelék: 30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
baracklekvár : 8 evőkanálnyi,
egy csipet só.
Csokimáz:15 dkg étcsoki+ 2 evőkanál olaj,
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölben elkevert tojást,az élesztős tejet, a csipetnyi sót.Összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyik lapot 39X23 cm-re elnyújtjuk.
Az első lapot beletesszük a meglisztezett sütőedénybe,lekvárral megkenjük/4 evőkanálnyi/, majd meghintjük a porcukorral elkevert darált dió felével.
Rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék lekvárral, egyenletesen rátesszük a cukrozott diót, majd befedjük a harmadik lappal.Villával megszurkáljuk, 1 órán át kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük./Nálam a palackkal működő gáz esetében 40 perc volt./
Megvárjuk, amíg kihűl,akkor megolvasztjuk a csokoládét , ráöntjük a sütemény tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.