Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a magkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, és jól összedolgozzuk.
Ezt a tészta mennyiséget 5-6 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk a tortakarika méretére, úgy, hogy az ne egészen érjen a széléig, mert kelésnél, sülésnél terjeszkedik.
Mindegyik lapot megkenjük lekvárral és diócukorral megszórjuk a legutolsó lap fedje teljesen a tésztasorokat.
A tésztát rendes hőmérsékleten pihentetjük egy órát, majd tetejét megszurkáljuk és sütjük .
Sütni közepes hőfokon kell, hogy jól át tudjon sülni mivel elég vastag.kb. 45 percig.
Máz:
18 dkg. cukor
2 dkg kakaó
3 ev.k. víz
10 dkg vaj
cukrot, kakaót, vizet sűrűre főzzük és, ha kihűlt kicsit hozzá keverjük a vajat.
Ezzel a mázzal leöntjük a kész kihűl tortánkat.
És tetszés szerint díszítjük.