Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / natúr olajban, zsírban, vajban » Zsírjában sült kacsamáj szezámos édesburgonyákkal

felvitel dátuma: 2014-03-09 19:46:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1498
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg hízott kacsamáj

20 dkg kacsazsír

Só, bors

 A püréhez:

60 dkg édesburgonya

15 dkg sajtkrém

5 dkg reszelt parmezán

Fél dl pirított szezámmag-olaj

4 ek szezámmag

Kevés tej

Só, bors

 A sült édesburgonyához:

40 dkg édesburgonya (batáta)

Fél dl pirított szezámolaj

1 dl semleges ízű (napraforgó) olaj

Só, bors

A körteraguhoz:

6 db körte

2 ek méz

3 ek (körtés) balzsamecet

1 ek kakukkfű

 A díszítéshez kakukkfűágacskák

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A raguhoz a körtéket meghámozzuk, félcentis kockákra vágjuk. Egy teflonserpenyőbe tesszük, ráöntjük a mézet és a balzsamecetet, kissé sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet. Nagy lángon addig pároljuk, míg a balzsamecet besűrűsödik.

A püréhez az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük. A szezámmagon és a tejen kívül a többi hozzávalót a botmixer poharába tesszük, a tejet úgy adagoljuk, hogy krumplipüré-szerű állagot kapjunk.

A szezámmagot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.

A sült burgonyához való batátát szintén meghámozzuk, fél centi vastag karikákra szeljük, lobogó sós vízben 3 percet előfőzzük, leszűrjük.. Egy serpenyőben a szezámolajat és a napraforgó-olajat együtt felforrósítjuk,  a burgonyák mindkét felét pár perc alatt megsütjük. Közben minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.

A kacsazsírt egy másik serpenyőben nagyon alacsony lángon felolvasztjuk. A májat másfél-két centisre szeleteljük, a zsírba tesszük. Mindkét felüket megsütjük, ha beleszúrunk egy hústűt és nem jön ki vér, már jó is. Kivesszük, lecsepegtetjük. Megsózzuk és borsozzuk.

Tálaláskor egy adag pürét tányérra teszünk, rászórjuk a szezámmagot. Melléfektetünk néhány krumplikarikát. Közéjük kanalazunk a raguból, erre helyezünk néhány szelet sült májat. Kakukkfű-ágacskákkal díszíthetjük.

Szakács: Tetovált lány


Film link: http://atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/2014/02/22/magamnak/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.