1 kg csirkezúza,
1 fej vöröshagyma,
1 fehér és 1 pirocs lecsópaprika,
1 paradicsom,
csipet bors,
3 ek baromfizsír,
egy cs kanál piros paprika,
1 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint.
Hajdina 1 cs,
egy tk só,
oregánó
A zúzát megtisztítom, feldarabolom, jól átmosom.
A hagymát meg a paprikákat apróra vágom és a zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a fokhagymát borsot és rárakom a zúzát. Kevés vízzel felöntöm, sózom és fedő alatt szép lassan puhára főzöm.
Másfél liter vizet felteszek egy lábasban a sóval oregánóval és beleteszek egy zacskó hajdinát.
Ha felforr párszor megforgatom a vízben és kb 20-22 percig főzöm.
Ha kész, egy picit hűl, felvágom a tasakot és egy tálba teszem, majd a pörkölt zaftal leöntöm és átkeverem. Már fogyasztható is, nagyon finom, egészséges ebéd lett belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.