Szia Zia ! Megsütöttem tegnap a krémest fénykép az nem tudott készülni róla mert addig tartott míg az asztalra tettem. Tehát ez a legnagyobb elismerés neked a receptért ,szerény személyemnek meg a sütésért.
1 csomag – 365 g – leveles tészta (mirelit)
Krém:
Tetejére:
Máz:
tepsi méret: 21*28
A leveles tésztát kinyújtjuk – két részre osztjuk. A fenti méretre igazítjuk.
Sütőlapon, vagy a gáz tepsi hátulján világosra sütjük – a tésztát előtte megszurkáljuk.
A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl vízzel elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez, a vaníliás cukrot is. Szép simára főzzük.
A cukorral, pici sóval keményre felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.
Az egyik kihűlt tésztát tepsibe tesszük, kb. 10 cm magasítót „építünk” köréje – állítható magasító, vagy keménypapírból/kartonból. A még forró pudingot ráöntjük, szépen eligazítjuk.
Ha kihűlt, a tejszínből vert kemény habot is rátesszük. (Célszerű ezután hűtőbe tenni.)
A csokoládémázhoz a vajat kockázzuk, és a porcukorral összeolvasztjuk 1-2 perc alatt, habverővel kevergetve. Levesszük a tűzről és belekeverjük az étkezési keményítőt, kakaót és a hideg tejet. Azonnal önthetjük a tésztára.
Ha kicsit keményedett, felvágjuk 7x7 cm-es = 3x4 = 12 db kockára. A tejszínhab rétegre szépen sorban rátesszük.
Megjegyzés: A hab réteg és a máz elhagyásával készíthető sima krémes, tetején porcukorral megszórva. – A 20 db-os adag leírása is külön szerepel, az alapanyagok pontosítása érdekében.
Elkészíthető még karamell mázzal, csokoládé (ét, fehér) mázzal, illetve saját bevált mázzal is a tetején.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.