Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Franciakrémes - 12 db

felvitel dátuma: 2011-03-07 20:11:27       mai nézettség: 1       nézettség: 1964
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag – 365 g – leveles tészta (mirelit)

Krém:

  • 9 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db vaníliás főzős puding
  • 4 tojás fehérje
  • 7 dkg kristálycukor
  • pici

Tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • (Kevés porcukor és 2 csomag habfixáló, ha normál tejszínt használunk.)

Máz:

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor (csak ez )
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 1 1/2 evőkanál hideg tej
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

tepsi méret: 21*28

A leveles tésztát kinyújtjuk – két részre osztjuk. A fenti méretre igazítjuk.   
Sütőlapon, vagy a gáz tepsi hátulján világosra sütjük – a tésztát előtte megszurkáljuk.

A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl vízzel elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez, a vaníliás cukrot is. Szép simára főzzük.
A cukorral, pici sóval keményre felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.

Az egyik kihűlt tésztát tepsibe tesszük, kb. 10 cm magasítót „építünk” köréje – állítható magasító, vagy keménypapírból/kartonból. A még forró pudingot ráöntjük, szépen eligazítjuk.

Ha kihűlt, a tejszínből vert kemény habot is rátesszük. (Célszerű ezután hűtőbe tenni.)

A csokoládémázhoz a vajat kockázzuk, és a porcukorral összeolvasztjuk 1-2 perc alatt, habverővel kevergetve. Levesszük a tűzről és belekeverjük az étkezési keményítőt, kakaót és a hideg tejet. Azonnal önthetjük a tésztára.
Ha kicsit keményedett, felvágjuk 7x7 cm-es = 3x4 = 12 db kockára. A tejszínhab rétegre szépen sorban rátesszük.

Megjegyzés: A hab réteg és a máz elhagyásával készíthető sima krémes, tetején porcukorral megszórva. – A 20 db-os adag leírása is külön szerepel, az alapanyagok pontosítása érdekében.

Elkészíthető még karamell mázzal, csokoládé (ét, fehér) mázzal, illetve saját bevált mázzal is a tetején.

(Recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Horváthné Magdi 2011 március 28

Szia Zia ! Megsütöttem tegnap a krémest fénykép az nem tudott készülni róla mert addig tartott míg az asztalra tettem. Tehát ez a legnagyobb elismerés neked a receptért ,szerény személyemnek meg a sütésért.

0/10 bukta ágnes 2011 augusztus 01

próba

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.