Nagyon jól néz ki! Csak a mennyiségeknél: HOZZÁVALÓK 1 SZEMÉLYRE - közben 20 kockát ír a recept. 1 személyre 20 krémes? Jó étvágyra vall:)
1 csomag – 500 g – leveles tészta (mirelit)
Tetejére:
Máz:
tepsi méret kb. 28*35
A leveles tésztát kinyújtjuk – két részre osztjuk, a fenti méretre igazítjuk.
Sütőlapon, vagy a gáz tepsi hátulján világosra sütjük – a tésztát előtte megszurkáljuk.
A krémhez 1 l vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat a 2 dl vízzel elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez, a vaníliás cukrot is. Szép simára főzzük.
A cukorral keményre felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan – mint a piskótánál szoktuk, alulról felfele – beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és még kb. 3-5 percig főzzük.
Az egyik kihűlt tésztát tepsibe tesszük, kb. 10 cm magasítót „építünk” köréje – állítható magasító, vagy keménypapírból/kartonból –, hogy megtartsa a krémet. A még forró pudingot ráöntjük, szépen eligazítjuk.
Ha kihűlt, a tejszínből vert kemény habot is rátesszük. (Célszerű hűtőbe tenni, hogy keményedjen, nehogy a másik réteg tészta lenyomja és elcsússzon.)
A csokoládémázhoz a vajat kockázzuk, és a porcukorral összeolvasztjuk 1-2 perc alatt, habverővel kevergetve. Levesszük a tűzről és belekeverjük az étkezési keményítőt, kakaót és a hideg tejet. Azonnal önthetjük a tésztára.
Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk, 7x7 cm-es = 4x5 db = 20 db lesz. Így könnyebb rátenni a sütire.
Darabonként helyezzük a lapokat a tejszínhabra, és éles késsel könnyen szeletelhető lesz a sütemény.
Megjegyzés:A hab réteg és a máz elhagyásával készíthető sima krémes, tetején porcukorral megszórva. – A 12 db-os adag leírása is külön szerepel, az alapanyagok pontosítása érdekében.
Elkészíthető még karamell mázzal, csokoládé (ét, fehér) mázzal, illetve saját bevált mázzal is a tetején.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.