A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
22 cm átmérőjű tortaforma
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, hozzádolgozzuk az átszitált sütőporos, tejporos, vaníliás cukros lisztet, majd a végén az olajt (nem géppel dolgozom, ezt biztonsági okból keverem a végén bele).
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt (vajazott-lisztezett) tortaformában, kb. 170-180 fokon sütjük 20 percig.
Amíg a tészta sül készítsük el a krémet. A pudingporból, a cukor feléből, a kakaóból és a tejből készítsünk pudingot, és sűrítsük be.
A tojások fehérjébőlpici sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk. Összekeverjük a még forró pudinggal és a tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon 10 – 15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszínt rásimítjuk a krémre – egy éjszakára hűtőbe tesszük –, majd reszelt étcsokoládéval, csoki golyókkal, gyümölccsel díszítjük.
Megjegyzés: Ünnepi alkalomra is készíthető, díszítés: ízlés szerint.
(Saját variáció, hasonló jellegű, mint az Amerikai krémesem: http://www.receptlap.hu/recept/amerikai_kremes__12_db_1977
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.