És mit teszel rá? Öntet, ecetes lé, joghurt? Vagy csak elrágcsáljuk? Akkor darabolni sem kell. :)))
A csillaghúr vagy népies nevén tyúkhúr levelei, szára és virága is fogyasztható. Klorofillban gazdag, ezáltal lúgosítja a testet, elősegíti a máj tisztulását, a méregtelenítést.
Saláta készíthető belőle:
tyúkhúr
uborka
Az uborkát legyalulom és összekeverem a megmosott és apróra vágott tyúkhúrral.
És mit teszel rá? Öntet, ecetes lé, joghurt? Vagy csak elrágcsáljuk? Akkor darabolni sem kell. :)))
Kockára vágott paradicsomot a durvára összevágott tyúkhúrral tálba teszem. Só, bors, zsálya, majoránna, citromlé, olivaolaj kell hozzá. Összekeverés után gomolya túrót morzsolunk rá. Mi így fogyasztjuk. Isteni!
Köszi! :) Az alábbi két salátára is szórom, apróra vágva: http://www.lettudatos.com/karalabe-madarsalata.html és http://www.lettudatos.com/karalabe-reteksalata-joghurtos-ontettel.html illetve van egy zöld turmixom: tyúkhúr+banán összezutyolva...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.